Световният първенец Марк Маркес с Хонда спечели с удивителна лекота първата си победа за сезона в клас MotoGP на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Той завърши с 9.8 секунди аванс пред Валентино Роси с Ямаха на пистата "Термас де Рио Хондо" в Аржентина.

Стартирал от първа позиция, пилотът на Репсол Хонда тръгна отлично и бързо натрупа аванс, който не загуби до края на състезанието. Маркес се движеше с половин секунда по-бързо от повечето си преследвачи, като едва в края реши да не рискува с гумите и намали темпото.

Зад световния шампион завърши Валентино Роси. Доктора се отдели от Андреа Довициозо с Дукати в последната обиколка и финишира с около 0.7 секунди преднина. Друг състезател на Дукати Джак Милър пък спечели четвъртото място пред Алекс Ринс с неговото Сузуки, който се пребори за петата позиция от 16-а стартова.

Хорхе Лоренсо от отбора на Хонда напусна Аржентина с четири точки за 12-о място, а съотборникът му Кал Кръчлоу зае 13-та позиция. Той бе наказан с 30-секундно преминаване през питлейна заради ненавременен старт.