Единственият български състезател в световния шампионат по супермото Ангел Караньотов (TM) записа поредното си добро представяне за сезона, този път в Гран при на Естония. Той спечели 28 точки за генералното класиране. 

В първия манш Караньотов стартира отлично, като излезе пети след първия завой. При опит да задмине състезателя преди него обаче, направи грешка, която го изпрати на осма позиция. За сметка на това Караньотов направи много добър втори манш. Той тръгна осми, но без проблем достигна шестото място, приближавайки Адриен Шарер и опитвайки се да го изпревари в оф-роуд часта.

В крайна сметка българският пилот стана шести и завърши на осмо място в крайното класиране. Победител в Гран при на Естония стана Тома Шарер (TM), който си върна и лидерството в световния шампионат по супермото. Подиумът допълниха Иван Лазарини (Honda) и Павел Кежмар (Husqvarna).

В генералното класиране за световния шампионат по супермото Караньотов продължава да поддържа стабилна 7-ма позиция. Финалът на първенството ще бъде проведено на 14 септември в Италия. /БТА