Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън сериозно се замисля за авантюра в MotoGP по примера на своя колега Фернандо Алонсо. Тази година испанецът ще експериментира, като се пусне в автомобилното състезание Индианаполис 500.

В сряда 35-годишният ибериец обяви официално намеренията си, за които ще получи съдействие от Хонда, отбора си Макларън и тимът Андрети Аутоспорт, за който ще кара в САЩ.

Алонсо захвърля Гран При на Монако заради Инди 500

Хамилтън е категоричен, че в тазгодишното издание на Инди 500 Алонсо ще е най-силният на трасето. „Това е съвсем различна категория, при това много, много различна. Никога не съм карал на овална писта“, коментира британецът. „Не съм запознат с настройките на колата, мисля, че тя е асиметрична. Не знам нищо за банкетите, как се използват гумите... Представям си, че това не е лесна задача. Особено когато нямаш достатъчно време. Господи, там сега ще отиде един от най-добрите пилоти в света. Със сигурност Алонсо ще е най-добрият в падока.“

Тук дойде моментът, в който Хамилтън отвори темата и за своето желание да се пробва със състезателен мотоциклет. „Страхотно е, че един пилот може да направи нещо такова. Според мен би трябвало да ни е разрешено да се състезаваме и в други серии. Това ще е много яко. Не бих пропуснал нито едно от състезанията във Формула 1. Бих искал да участвам във всички серии. Би ми харесало да карам в MotoGP. Ще се зарадвам, ако мога да карам такъв мотор“, допълни Хамилтън.

Той изрази желание да се пробва и в НАСКАР и по-специално състезанието Дейтона 500.