Чудесното представяне на българските пилоти продължи и в неделя по време на 9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, който приключи на пистата в Серес, Гърция.

Над 5000 зрители изгледаха надпреварата на живо, като по-голяма част от феновете бяха дошли от България и подкрепяха през цялото време родните състезатели в отделните класове. В SP 125cc Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля) отново не остави шанс на конкуренцията и спечели първото място, изпреварвайки с 6.8 секунди Християн Бузалковски (Македония, Априля) и с 33.4 сек. финиширалата на третата позиция Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля). Състезанието във Formula 600 беше рестартирано в средата на първата обиколка заради паднал състезател и пилотите трябваше да повторят загряващата обиколка и старта. Никакви проблеми за Али Ефе Йегин (Турция, Ямаха), който и вчера спечели надпреварата в класа, а днес отново беше най-бърз от всички и видя карирания флаг с аванс от 7.3 секунди пред Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Хонда) и на 14.5 сек. от Тодор Меченски (Ви-тек рейсинг,Ямаха). Харун Акгун (Турция, БМВ) стигна до първото място на подиума във Formula 1000, завършвайки на 3.2 секунди пред Мурат Дувенчу (Турция, БМВ) и на 3.3 сек от нашия Петър Бакалов (J.R.C , Кавазаки).

Рестартиране на състезанието имаше и при Supersport 600 защото на влизане в първия завой трима пилота паднаха , но за щастие до сериозен инцидент не се стигна и продължиха карането . Димитрис Каракостас (Гърция, Хонда) повтори представянето си от събота, спечелвайки и днес изпреварвайки с 13.7 секунди пред Йонел Паскота (Румъния, Ямаха) и на 16.6 сек. от Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда).

Мартин Чой (EKO BMW RACING TEAM) доказа за пореден път, че е най-добрият български състезател по мотоциклетизъм и отново беше над всички в SuperBike 1000. По категоричен начин Чой от старта до финала водеше конкуренцията и абсолютно заслужено и безапелационно се качи на първото място за награждаване. След него останаха на 10.8 секунди Роберт Мурешан (Румъния, БМВ), и на 11.2 Каталин Казаку (Румъния, БМВ).

В днешния 9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017 участие взеха 81 пилота от 6 държави (Гърция, Македония, Румъния, Турция, Сърбия и България).

Отново в подреждането по нации България е на първо място от кръга с актив от 70 точки, на второто място с 54 е Турция , а трети Румъния благодарение на спечелените общо 51 точки.