84 пилота от 6 държави (Гърция, Македония, Румъния, Турция, Сърбия и България) участваха в 8-ия кръг BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, който завърши на пистата в Серес, Гърция. Въпреки горещото време състезателите дадоха всичко от себе си и зрителите станаха свидетели на много оспорвано каране в дисциплините SP 125, Formula 600, Formula 1000, Supersport 600 и Superbike 1000.

В клас SP 125cc Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля) спечели битката и първото място, но едва в последната 10 обиколка, когато падна лидерката на колоната Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля). Жулиета поведе от старта и караше отлично, но няколко завоя преди финала изпусна мотора и беше изпреварена от Георгиев и класиралия се на второто място Християн Бузалковски (Македония, Априля). Ленкова получи купата за третата позиция и прибави нови 16 точки в актива си за генералното класиране на шампионата.

При F600сс убедителното каране във всичките 11 обиколки на Али Ефе Йегин (Турция, Ямаха) му донесе победата, като изпревари с 11.3 секунди втория Тодор Меченски (Ви-тек рейсинг, Ямаха) и финишира на 18.1сек. пред сънародника си Мустафа Сомнез (Ямаха).

Отново успех на Турция във F1000 след силното каране на Харун Акгун (Турция, БМВ), който в края на 11 обиколка намали темпото, но въпреки това видя карирания флаг с аванс от 4.2 секунди пред Мурат Дувенчу (Турция, БМВ) и на 5.2 сек от нашия Петър Бакалов (J.R.C , Кавазаки). В Supersport 600 победата спечели Димитрис Каракостас (Гърция, Хонда), който тръгна от първата позиция на старта и не допусна да бъде изпреварен в 12-те обиколки. На 7.8 секунди зад него остана Йонел Паскота (Румъния, Ямаха), а трети на подиума за награждаване се качи Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля), който по-рано спечели първото място в SP125. Много мощно начало на състезанието за Мартин Чой (EKO BMW RACING TEAM)в SuperBike 1000 , който спечели полпозишън благодарение на най-бързата обиколка 1:19:9 минути в двете пробягвания за време и логично застана на първата позиция на решетката. Чой доказа за пореден път, че се намира в отлична форма и заслужено се поздрави с поредния си успех. На 14.1 секунди зад Чой се класира Роберт Мурешан (Румъния, БМВ), а трети Каталин Казаку (Румъния, БМВ).

Отличното представяне на нашите пилоти им донесе и първото място по нации за кръга със спечелени 70 точки, втори останаха Турция с 49 , а трети Гърция 48 точки.

В неделя на пистата в Серес ще се проведе деветият кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, като състезанията започват в 11:40 часа и ще завършат с награждаването на призьорите в 14:00. Входът за зрители е свободен.