Състезателят на "Overdrive Racing" Ангел Караньотов, с мотоциклет Ducati Panigale V4-R 2019, се поздрави с нови две убедителни победи в клас SBK на BMU European Road Racing Championship 2019. 
Пилотът с номер 79 триумфира без проблем в 5-тия и 6-тия кръг от сериите, записвайки впечатляващите 6 от 6 победи от началото на сезона. Караньотов стартира перфектно уикенда на пистата Motor Park в Румъния, оглавявайки класирането в петъчните свободни тренировки още в първата сесия.

В съботния ден пилотът на Overdrive Racing спечели без проблем квалификацията, завъртайки най-бърза обиколка за 1:41.310 минути, регистрирано в TP1. Това му отреди чудесен старт от пол-позишън, плътно следван от румънския ас Робърт Мурешан (Yamaha). 

Пилотът на домакините се опита да притисне българина няколко пъти, но Караньотов кара изключително уверено и пресече финалната линия първи с 0.076 секунди пред Мурешан и над 19 секунди пред третия Мартин Чой (EKO BMW).

Караньотов продължи с чудесното си представяне в неделя, повеждайки колоната в SBK след старт от втора позиция. В средата на обиколка щ1 състезателят на Overdrive Racing бе изпреварен от Мурешан, който обаче задържа лидерството само до шестата обиколка. Караньотов успя да излезе начело на правата, след което се откъсна и пресече първи финалната линия с 2.381 секунди аванс и над 21 от третия състезател. 

"И двете състезания бяха изключително зрелищни и имах много силна мотивация за победа, защото не исках да разочаровам всички, които бяха дошли толкова далече специално, за да ме подкрепят. Харесвам много тази писта, защото е изключително изпитание, както за физиката, така и за машината. В неделя направихме много красива и чиста битка с Мурешан. Благодарен съм на всички спонсори, защото ако не са те, нашият отбор на "Овердрайв Рейсинг" няма да е част от тези красиви състезания", каза Ангел Караньотов след финала./БТА