Двигателят е “сърцето” на всеки автомобил. Ако той не е изправен, и ние на свой ред няма да можем да се насладим на безупречна работа от страна на колата си. Постоянно ще срещаме проблеми в хода на експлоатацията й, а ремонтите ще се превърнат в наше ежедневие.

Моторното масло е нещото, от което зависи цялостната работа на превозното средство. Колкото по-качествено е то, толкова по-дълъг ще е животът на двигателя. За да сте безкомпромисни в ролята си са водачи, заложете на предложенията за двигателни масла Равенол от онлайн магазин Maxcar и изберете подходящ вариант за мотора - бензин или дизел.

Какво трябва да знаем за избора на двигателно масло

Основното, което е добре да знаете при избора на моторни автомасла, това е техния вискозитет. Той показва какво е качеството, също както и гарантира изправността на двигателя. Друг е въпросът, че съществуват и три основни вида смазочни течности, които са както следва:


  • Синтетични;
  • Полусинтетика;
  • Минерални.

Първият вариант е за предпочитане, ако искате най-доброто за двигателя на Вашата кола. Наред с това, трябва да се съобразите и с вида на мотора, като той може да бъде бензинов или дизелов. Никога не забравяйте, че не е особено рентабилно да закупите нискокачествено масло, което може да рефлектира и доста негативно върху техническото състояние на Вашата кола.

За да не преминавате през финансови сътресения, заложете на надеждни марки като Равенол, които се отличават на пазара със специалната си технология на разработка. С тях триенето на отделните компоненти ще е оптимално, а животът на мотора удължен. Патентованата им почистваща формула пък ще Ви осигури оптималната работа на двигателя, също както и надеждното предпазване на целия механизъм.

Кои са най-купуваните марки

Една от най-предпочитаните марки смазочни течности, това безспорно е Равенол. Маслата с този бранд са подходящи за дизелови и бензинови двигатели, като съотношението цена/качество при тях е оптимално. За да видите нагледно възможностите на автомаслата с името Равенол, е желателно да изберете онези видове, които напълно отговарят на техническите параметри на Вашия автомобил. Купете от онлайн магазин Макскар и се възползвайте от целия асортимент оригинални смазочни течности, авточасти и консумативи.

Къде да открием автостоки с високо качество

Когато става дума за поддръжката на двигателя, място за компромиси няма. Ако моторът се повреди, това означава, че автомобилът трябва да бъде спрян от движение. Заложете на висококачествени автомасла Равенол от Макскар и бъдете спокойни за мотора - неговата работа ще бъде безупречна!