Директорът на Ферари Жан Тод говори за първи път след шпионския скандал за бившия британски шеф-механик в Скудерията Найджъл Степни, който бе обвинен в издаване на тайни на противниковия лагер на МакЛарън Мерцедес.

Тод сподели пред „Times”, че е имал пълна вяра в Степни, въпреки неговата прекалена амбиция, но шефът на Ферари сподели, че Найджъл си е изгубил ума напълно. Механикът е разследван в Италия.

„Той притежава много технически способности, както и организационни възможности. Притежаваше труден характер. Не бе лесен като човек, но бе много добър професионалист. Когато Рос Браун напусна, Найджъл най-вероятно е искал по-висока позиция от тази, която ние му предлагахме. Казваше ни – не искам да идвам повече на състезания. След това, емоциите се поуспокояваха, и казваше – добре, ще идвам”, каза Тод.

„Той работи 15 години във Ферари и свърши много добра работа тук. Така че, първоначално наистина не ми се струваше нормално да го изгоним при първите възникнали проблеми. Той имаше контракт с Ферари до края на 2007 година. Исках да му дам шанс да докаже, че има място в отбора”, призна още Жан.