След надпреварата за Гран При на Унгария Формула 1 остава на „Хунгароринг“ за двудневни тестове.

Повечето от отборите ще ползват своите млади или резервни пилоти за тестовете, като само Кими Райконен, Даниел Рикиардо, Нико Хюлкенберг и Маркус Ериксон ще се включат в тестовете.

След победата си през уикенда Мерцедес ще заложи на своята млада надежда Джордж Ръсел и в двата дена. Торо Росо и Макларън имаха намерения да ползват по един пилот за двата дни - Шон Галеал и Ландо Норис съответно. И докато британците не измениха на първоначалното си решение, то дъщерния тим на Ред Бул обявиха, че Брендън Хартли ще тества днес, а Галеал - в сряда.

След като взе участие в първата свободна тренировка в петък, Антонио Джовинаци ще се върне зад волана на Заубер в сряда, а ден по-рано той ще тества за тима на Ферари. Във вторник болида на Заубер ще бъде управляван от Маркус Ериксон, а за сряда „скудерията” ангажира Кими Райконен.

Даниел Рикиардо ще седне в кокпита на Ред Бул във вторник, а ден по-късно своя втори тест за тима ще направи младокът Джейк Денис. От Ред Бул се надяваха да използват друг свои младеж - Дан Тиктъм, но от Международната автомобилна федерация (ФИА) забраниха това, тъй като британеца няма достатъчно суперлиценз точки за участие в официални тестове.

Тима на Форс Индия, който ще участва, въпреки че е под административно управление, ще заложи на двама млади пилоти. Във вторник за тях ще кара канадецът Никола Латифи, а в сряда - победителят от първото състезание в GP3 на „Хунгароринг“ Никита Мацепин от Русия.

След като през миналата година тества за Рено в Унгария и беше основна част в заглавията, резервният пилот на Уилямс Роберт Кубица ще бъде на пистата в сряда. Ден по-рано зад волана на FW41 ще бъде Оли Роланд. Френския производител от своя страна пък ще използва Нико Хюлкенберг във вторник и Артьом Маркелов в сряда.

Единствено отбора на Хаас ще пропусне тестовете, след като шефа на тима Гюнтер Щайнер смята, че след пет състезания в шест седмици е по-добре да даде почивка на механици и инженери.