Пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса останаха разочаровани от представянето си в квалификацията за Гран При на Канада. Финландецът ще стартира в днешното състезание на пистата Жил Вилньов от четвърта позиция, а бразилецът ще започне пети.

„Естествено, не съм доволен от четвъртото място. Предпочитах да стартирам от по-предна позиция. Но поне болидът ми е наистина конкурентоспособен и се надявам по време на истинското състезание да постигна нещо повече. Не трябва да се отчайваме. Нека изчакаме старта”, коментира Райконен.

Маса се присъедини към съотборника си, като призна, че МакЛарън определено са били по-бързи. „Ние нямахме особени проблеми, но бяхме бавни. Липсваше ни скорост”, обясни пилотът. „Не е това, което очаквахме, но дано направим нещо различно днес”, заяви Маса.

Шефът на тима Жан Тод пък определи вчерашната квалификация като най-лошата за Ферари от началото на сезона. “Това беше една много разочароваща квалификация за нас, най-лошата от началото на сезона. Не успяхме да се противопоставим на съперниците си. Факт е, че не трябва да се притесняваме, защото точките се дават в състезанието, но като цяло трябва да признаем, че бяхме слаби”, категоричен е Тод.