България продължава борбата за домакинство от Формула 1 и създадените напоследък спекулации няма да попречат на проекта, предвиден за 2011 година, смята президентът на Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов.

 

През другата седмица в България се очаква да пристигнат представители на Асоциацията на Формула 1 (ФОА), за да бъдат уточнени детайли по договора, съобщи за БТА Николов, който преди няколко дни временно закри родната федерация поради липса на средства.

 

В петък в чуждестранната преса се появиха информации, че Чехия е готова да се включи в календара на Формула 1 през 2012 година. Това обаче може да стане само за сметка на друга страна или България, но според президента на БФМ позициите ни все още са добри и тежката работа по организацията продължава.

 

„Ние си имаме документи, които сме предали на г-н Свилен Нейков. Министърът върши добре своята работа, която е зададена от премиера г-н Бойко Борисов. Другата седмица в България ще пристигнат представители от ФОА, за да довършим част от детайлите по договора”, заяви Богдан Николов.