Пилотът на Макларън Дженсън Бътън се отърва без рани след въоръжена атака срещу колата на британеца, която го откарваше от пистата "Интерлагос" в Сао Пауло.

Бащата на пилота Джон, мениджърът му Ричард Годард и треньорът Майк Кулиър също са били в колата, когато се е случил инцидента. Полицаят, който е карал колата на Бътън, обаче е успял да избегне опасността и да върне британеца в хотела му.

"Връщахме се от пистата и карахме бавно по оживен път. Следващото нещо, което видях бе човек с пистолет. Нашият шофьор извъртя колата и се опитахме да избягаме. Това се случи, когато видяхме шестима мъже, всичките, носещи картечници. Шофьорът ми бе легенда. Бе много страшно. Не знам дали са знаели кой се вози в колата. "Казах 'Това не е ли пистолет?' и веднага, след като го направих, шофьорът извъртя колата", сподели Бътън.

От тима на Бътън - Макларън, пък заявиха: "В събота вечерта по пътя от пистата 'Интерлагос' към хотела си, Дженсън Бътън бе нападнат от въоръжени мъже, които се опитаха да влязат в колата му. Никой в колата не е бил ранен. Полицейският шофьор на автомобила на Дженсън е действал бързо и е успял да си пробие път през трафика, за да изведе хората в колата до хотела им. Властите в Сао Пауло реагираха бързо и ще осигурят допълнителна сигурност на Дженсън и други членове на нашия екип за състезанието на 'Интерлагос' в неделя".