Жак Вилньов нападна сензацията на Формула 1 Люис Хамилтън за прекалено агресивния му старт в състезанията.

Световният шампион от 1997 година сравни тактиката на младия британец с тази на Михаел Шумахер, който бе често критикуван от специалистите по време на кариерата си.

„Кога най-накрая ще спрат тези насечени движения? Никой не наказва Люис за това и неговият старт започна да прилича ужасно много на този на Шумахер. С тези агресивни ходове може да пострадат другите състезатели”, коментира легендата.

22-годишният Хамилтън е на път да настигне Вилньов като най-успешен дебютант в Гран При на Формула 1. Пилотът на МакЛарън се е качвал пет пъти на подиума в пет старта и се изравни на върха в класирането със съотборника си Фернандо Алонсо.

Вилньов, който се отказа от спорта в края на миналата година, е печелил четири старта, има 11 подиума и е постигнал рекордните 78 точки при дебюта си през 1996.

„Досега Хамилтън имаше късмет, сега ще видим, как ще продължи”, заяви 36-годишният канадец. „Той е много бърз, но трябва да докаже, че може да изпревари Алонсо. Все още не сме виждали, как реагира на напрежение – това ще бъде интересно”, каза Вилньов.