Спортният филм на годината се задава по кината! Става дума за игрален филм за Формула 1, в който главна роля ще има легендата Ники Лауда, чиято роля ще бъде изиграна от Даниел Брюл.

Филмът се казва „Rush” и ще се появи в немските кина на 17 октомври, а надяваме се някъде по това време да можем да го гледаме и в България.

Той ще разкаже историята на съперниците Лауда (световен шампион 1957, 1977 и 1984) и Джеймс Хънт (световен шампион 1976) – преди и след една от най-тежките катастрофи в историята на Формула 1.

На 1 август 1976 се състои Гран При на Нюрбургринг. До момента Лауда е водач в класирането, но във втората обиколка се случва ужасяващата катастрофа: Лауда се забива в мантинелата със своето Ferrari 312T2 с 320 км/ч. Болидът му се възпламенява, а следващият Брет Лунгер се забива в него.

Тогава конкурентът Артуро Мерзарио спасява живота на Лауда. Той слиза от своя болид, хвърля се в огъня и след 40 секунди освобождава Лауда от неговото Ферари, след което австриецът оживява с тежки изгаряния.

Катастрофа, от която почти 40 години по-късно все още настръхват косите на всички замесени и на феновете на спорта. След предварително гледане на филма, Лауда сподели: „При някои сцени, които видях, почти се разплаках.“

Вижте трейлър на филма: