Актуалният световен шампион във Формула 1 Мерцедес изпрати новия си пилот Валтери Ботас да тества пистата в Барселона преди старта на новия сезон в най-комерсиалното автомобилно съревнование.

Първият тест беше в рамките на четири дни, а вторият и последен период е на същата писта от 7-и до 10-и март. Новият сезон във Формула 1 се открива с Голямата награда на Австралия в Мелбърн на 26-и март. Ботас се премести от Уилямс в Мерцедес, за да замени Нико Розберг, който се отказа от състезателна кариера след спечелената титла при пилотите през миналата година.

Финландецът ще кара днес в сутрешната сесия, преди да даде управлението на болида в ръцете на трикратният шампион Люис Хамилтън за следобедната сесия. 10-те отбора трябва да вкарат на пистата по един болид във всеки един ден от тестовене, като от Мерцедес решиха да въртят пилотите си за всяка сесия.

От Ред Бул пък обясниха, че дават целия понеделник на Даниел Рикардо да пробва трасето, както и от Ферари гласуваха доверие на Себастиан Фетел.