Пилотът на Ред Бул Марк Уебър се спаси от наказание, което щеше да го изтегли надолу в стартовата решетка на утрешното Гран При на Сингапур.

При излизането си от питлейна в първата част от квалификацията, австралиецът доста рисковано препречи пътя на Тимо Глок, но стюардите не сметнаха, че има нарушение на правилника. След подробна разбивка на изоставането на Глок в първите три завоя от трасето спрямо предишния му опит, те не откриха забавяне в темпото на германеца заради Уебър.

Освен това според официалното им изявление Уебър не е могъл да види движещия се зад него пилот на Маруся, а освен това „преглед върху данните на GPS системата на Ред Бул установи, че отборът не е разполагал с информация, която да предупреди Уебър за доближаването на Глок“.

Въпреки това Уебър бе порицан за двукратно напускане на състезателното трасе по време на бърза обиколка във финалната сесия от квалификацията. То обаче няма да се отрази върху класирането му и утре съотборникът на Себастиан Фетел ще стартира от 7-а позиция.