Пилотът на Тойота Ярно Трули очаква през този сезон, неговият тим да се превърне в трета сила във Формула 1 след отборите на Ферари и Макларън-Мерцедес.

Японците от Тойта разполагат с годишен бюджет в рамките на 400 милиона евро и по този показател отдавана са лидер във Формула 1.

През миналите сезони обаче амбициите на този тим за по-добри резултати не се оправдаха въпреки големите пари, които се влагат в него. През сезон 2007 Тойота спечели едва 13 точки, но се очаква през този сезон да направи големия скок и да се нареди сред лидерите при конструкторите. Поне така мисли пилотът на тима Ярно Трули, който заявява, че в новия болид TF108 се крие огромен потенциал. Според него, колата трябва да се опознае много добре, за да може да бъде разгърнат в пълна сила този потенциал и да се постигнат оптимални постижения. „Виждам Ферари и Макларън като лидери, но веднага след тях се нареждаме ние заедно с тимовете на Рено и БМВ. Вярвам в това”, заявява италианският пилот пред autosport.com.

„Мисля, че можем да бъдем по-добри от миналата година, когато се представихме зле. С този потенциал на Тойота много неща са възможни. Трябва просто да си вярваме и да имаме малко търпение. На тестовете в Бахрейн се представихме наистина добре в сравнение в Ферари, които са много бързи”, допълва още трули. В последните дни от тестовете на Тойота в Бахерйн се видя, че япоснкият тим наистина се доближава до времената на Скудерията. Тогава германският тест-пилот на Тойота Тимо Глок дори можеше да задмине световния шампион Кими Райконен.

„Новата кола е стабилна и лесна за управление. Има обаче няколко проблеми, но всичко трябва да се отстранява малко по малко. На дългите отсечки сме бързи, но като цяло в отделните обиколки не толкова”, анализира още Трули.