Директорът по моторните спортове в Мерцедес Тото Волф прекъсна всякаква връзка с отбора на Уилямс, като продаде и последните 5 процента от акциите, които държеше в тима от Формула 1.

За първи път австриецът инвестира в Уилямс през 2009 година, а с това им помогна да излязат на Франкфуртската стокова борса две години по-късно. През 2013 година Волф беше назначен на сегашната си позиция, а в унисон с подписания договор той започна част по част да елимира дяловото си участие в един от преките конкуренти.

„Изненадан съм колко емоциалнон приемам този ден, в който прекъсвам бизнес отношенията си със сър Франк Уилямс и с отбора“, коментира Волф. „Макар да влязох в отбора с чисто инвестиционна перспектива, аз се озовах в много по-активна роля, като помогнах за реструкторирането на един страхотен отбор от Формула 1.“

„Гордея се, че влязох в спорта с отбор от изпълнени със страст състезатели, където трябваше да взимаме точни решения зя бъдещето. Научих някои уроци по трудния начин, но те бяха ценни за разбирането на индустрията. Завинаги ще помня този период с благодарности за уроците, които сър Франк и отборът му ми дадоха. Беше голяма привилегия да бъда част от историята на Уилямс“, каза Волф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS