Бившият италиански пилот във Формула 1 и параолимпийски шампион Алекс Занарди беше приет в болница за интензивно лечение.

53-годишният бивш състезател е приет в болницата в Сан Рафаеле в Милано, тъй като клиничното му състояние е станало "нестабилно", се казва в изявление.

Съобщението бе пуснато от болницата "Valduce" в Комо, която управлява клиниката за рехабилитация на "Villa Beretta", където Занарди бе настанен във вторник.

Тогава лекарите прецениха, че състоянието му се е стабилизирало достатъчно, за да му позволят да излезе от интензивното лечение и да започне "необходимата рехабилитация".

Занарди претърпя големи наранявания на мозъка и черепа при инцидент на 19 юни по време на щафетно състезание в Тоскана. До вторник той се лекуваше в болница в Сиена. Там бе опериран три пъти и е бил държан в изкуствена кома до миналата седмица.

Занарди е известен с отношението, което никога не се отказва. Той загуби и двата крака при катастрофа в автомобилни състезания през 2001 г. в Германия, но след това премина на парашофиране и спечели четири златни и два сребърни медала на Параолимпийските игри през 2012 и 2016 г.