Световният шампион във Формула 1 за 2009 г. Дженсън Бътън е поредният пилот, който ще се включи във виртуалната Гран при на Австралия утре вечер от 22 часа българско време.

След успешен първи опит преди две седмици с виртуалната версия на Гран при на Бахрейн, тази неделя трябваше да се проведе алтернативно електронно състезание на мястото на Гран при на Виетнам. Тазгодишният старт в Ханой обаче щеше да е първа надпревара в страната. Тамошното трасе липсва от официалната игра на F1 за 2019. Затова бе решено втората еГран при да е в Мелбърн.

Дженсън Бътън ще защитава цветовете на Макларън като съотборник на настоящия титуляр в екипа Ландо Норис

Младежът, който печели все повече нови фенове с онлайн изявите си, сподели, че е респектиран от уменията на шампиона зад конзолата.

„Той се присъедини към мен една вечер на iRacing и трябва да кажа, че изненадващо беше доста бърз”, коментира Норис. „За краткото време, което прекарва на симулатора, изобщо не е слаб. Сигурен съм, че ще се справи добре и трябва да го гледате в неделя.”

Заедно с Бътън и Норис във виртуалното състезание ще участват още петима от настоящите титулярни пилоти във Формула 1. Големите звезди са Шарл Льоклер (Ферари) и Алекс Албон (Ред Бул). Заедно с тях ще карат още Антонио Джовинаци (Алфа Ромео), Джордж Ръсел (Уилямс) и Николас Латифи (Уилямс).