Един от най-талантливите млади български състезатели Тодор Славов от отбора на Булбет Рали Тийм ще атакува титлата в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост със своето Рено Клио R3. За първи път през тази година ФИА създава шампионат за млади пилоти, а автомобилите, които ще получават класиране са единствено тези с предно предаване.

Въпреки че Славов няма възможност да разчита на солидна подкрепа от рекламодатели, той има желание да стартира в шест състезания, които са задължителни за годишното класиране в Европейския рали шампионат. Програмата на двадесет и пет годишният пилот включва състезания, които са относително близо да нашата страна – Италия, Турция, Хърватска, Чехия, Гърция и най-престижното родно състезание Рали България. При намиране на подкрепа и по необходимост, пилотът на Булбет Рали Тийм ще стартира и в седми старт – Рали Антиб във Франция.

Участието на Тодор Славов и Добромир Филипов в Европейския рали шампионат за тази година ще започне със старта на Рали Миле Миля в Италия. От понеделник Славов е в Италия, където заедно със своя навигатор правят записки на новите за него отсечки, разположени край Бреша.

Състезанието започва в четвъртък вечерта със супер-специалния етап на картинг пистата в близкото градче Десенцано. Същинския старт на Рали 1000 мили е на следващия ден, когато са предвидени шест специални етапа, а в неделя ралито завършва с още шест отсечки. Прогнозата за метеорологични условия в дните на състезанието сочи проливни дъждове, които допълнително ще затруднят екипажите.

Основните конкуренти на българите в състезанието, а и през цялата година, са представителя на Чехия Антонин Тлустяк със Ситроен С2 С1600 и италианският пилот Елвис Чентре със Ситроен С2 R2.

В Рали Миле Миля ще стартират още четири български екипажа – европейския вицешампион за 2006 г. Крум Дончев и неговия нов навигатор Петър Йорданов (Пежо 207 С2000), петкратния шампион на България Димитър Илиев и навигатора му Янаки Янакиев (Мицубиши Лансър Ево 9), и участващите в Пирели Стар Драйвър Борис Григоров/Валентин Будинов (Субару Импреза WRX N11) и Екатерина Стратиева/Румен Манолов (Ситроен С2 R2 Max).