Скандалният Флавио Бриаторе не пристигна в България. Бившият шеф на Рено трябваше да дойде у нас за представянето на световноизвестна марка часовници.

Версиите за отсъствието на Бриаторе са две:

Официалната: Бизнесменът трябва да решава проблемите си в Лондон, свързани с изгонването му от Формула 1 след грандиозния скандал, засегнал тима на Рено.

Неофициалната: Популярният плейбой бил “саботиран” от известния у нас като Ицо – стоте манекенки (Христо Сираков), за да не го засенчи на ревюто.

В действителност, едва ли тези дни на Флавио Бриаторе му е до каквото и да било, още повече, че преди малко повече от седмица бе изхвърлен от Формула 1, заради обвиненията в уреждане на състезание от миналата година.

Всичко започна от разкритията на Нелсън Пикет, който заяви, че е бил принуден да блъсне болида си в огражденията в Гран при на Сингапур. Целта била на пистата да се появи колата за сигурност, което да осигури победата на Фернандо Алонсо. Преди няколко дни се оказа, че Флавио Бриаторе трябва да напусне поста си в Куинс Парк Рейнджърс, заради правилника на Футболната лига на Англия. Правилата на централата не позволяват на човек, който е наказан в друга спортна организация да ръководи или притежава футболен клуб.

Бившият шеф на Рено бе поканен у нас от бизнесмените Петър Лашев и Христо Сираков за представянето на марката часовници “Бути”. Италианецът е съдружник във фирмата и лице на красивите бижута.

За да рекламира часовниците обаче в България дойде един от собствениците – Франческо Бути. Той обясни и защо Бриаторе е отказал поканата в последния момент: “Той е наш приятел и познат от 20 години, но сега трябваше да остане в Лондон, за да разреши проблемите си. Въпреки това Бриаторе остава един голям шампион. Истинската причина обаче е, че той е щастливо женен, но със стара слава на плейбой и затова Христо Сираков направи всичко възможно той да не дойде, защото тук има много красиви жени. А Христо не искаше да има конкуренция”, демонстрира чувство за хумор Франческо Бути.

Любопитното е, че освен Флавио Бриаторе, такива часовници носят още Марчело Липи и Павел Недвед. Най-евтиният струва 1800 евро, а най-скъпият 120 хиляди евро.