Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер с Ферари и настоящият вицешампион Люис Хамилтън от Макларън Мерцедес ще правят тестове за своите тимове на пистата „Херес” в Испания.

По стечение на обстоятелствата германецът и британецът не могат да премерят сили в състезание, тъй като Шуми се оттегли и само помага при на Скудерията, но ще направят това по време на тестовете в Херес идната седмица. Според информация на „La Gazzetta dello Sport” настоящият световен шампион Кими Райконен няма да тества заедно с Шумахер на „Херес” и няма да може да бъде направено сравнение между предшественика и наследника в болида на Ферари.

Финландецът ще тества заедно с Марк Жене на 4 и 5 декември в Андалусия, докато Шумахер ще направи това с Фелипе Маса на 6 и 7 декември. Според плановете на Макларън Мерцедес 22-годишният Люис Хамилтън, които сред новите звезди във Формула 1, ще тества за „сребърните стрели” на 5 и 6 декември на пистата „Херес”.

Така британецът ще може да се засече на 6 декември с легендата Михаел Шумахер и да спори с него за най-доброто постижение през този ден. Самият Шумахер прави тестове с болида на Ферари на 13 и 14 ноември в Барселона на пистата „Каталуня” и записа най-добрите времена и в двата дни.