Макс Верстапен 100% ще е в екипа на Ред Бул догодина, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер.

„Договорът между пилот и отбор е конфиденциален. Винаги ще има спекулации, но съм 100% сигурен, че Макс Верстапен ще е в болид на Ред Бул догодина“, каза Хорнер.

Скорошните спекулации за евентуално напускане на нидерландския пилот всъщност бяха за края на 2021 година. В пресата в родината му бе публикувана информация, че свързана с представянето на тима клауза позволява на Верстапен да си тръгне след още един сезон. Макс бе ядосан от двете си поредни отпадания – в състезанията на пистите Монца и Муджело – и не скри недоволството си.

Еди Джордън пък коментира през седмицата, че според него Люис Хамилтън трябвало да отиде в Ред Бул като съотборник на Верстапен. Самият Макс бе категоричен, че не вижда причина шесткратният световен шампион да си тръгва от Мерцедес. Хорнер бе на подобно мнение.

„Почудих се какво ли е пил Еди… Вижте, от фенска гледна точка той е абсолютно прав, но аз не съм чул нищо от страна на Люис и предполагам, че ще остане там, където е. Според мен всеки иска да види битка Верстапен срещу Хамилтън. Надяваме се дадем на Макс инструментариума за такова нещо – за оставащите до края на този сезон стартове и още повече за догодина и по-догодина.“