В неделя, 29-ти март е първото състезание от Формула 1 за сезона, което ще се проведе в Мелбърн. Гран При на Австралия обещава много интересни неща. Първото състезание за сезона винаги е техническо предизвикателство за всички отбори, особено за дебютантите.

Отборът Браун GP е точно такъв. Той е собственост на Рос Браун и първото състезание ще покаже резултата от 4-месечна тежка работа по подготовката на тима.

"Изключително съм горд, че нашият тим постигна амбициите си и Гран При на Австралия ще бъде един впечатляващ старт за отбора ни. Нашият нов болид е резултат на 15-месечна тежка работа”, коментира шефът на Бараун GP.

"От нашата кратка, но важна тестова програма през последните две седмици заключаваме, че новият болид е една добра кола, добра основа, от която можем да се борим за добро представяне по време на сезона. Тренировъчното състезание в Мелбърн ще бъде решително, трябва да навъртим значителен километраж, за да се нагодят Баричело и Бътън към характеристиките на колата", изрази своите очаквания Рос Браун.