Босът на Макларън - Мерцедес Рон Денис заяви, че се "срамува, че е англичанин", след като стана свидетел на успешния дебют на новата писта във Валенсия.

Третият по големина град в Испания направи своя дебют в календара на Формула 1 през изминалия уикенд и в много отношения организаторите не предадоха надеждите на ръководството на Ф1.

Говорейки за провала на Великобритания да направи отлична писта за Формула 1, Денис заяви: "Искам да кажа нещо, което е много спорно и за което най-вероятно със сигурност ще съжалявам след известно време. Когато се върна в Англия и мина през летище "Хийтроу", аз се срамувам, че съм англичанин! Валенсия не е място, което е център на Испания, но местните власти показаха визия и вложиха всички необходими средства за създаването на писта от световна класа.

Да се види всичко направено показва какво можеш да направиш, ако имаш подкрепата на правителството и местни власти". Денис заяви, че Валенсия може да служи за пример как трябва да се справи Лондон за Олимпийските игри през 2012 година. Той допълни: "Валенсия показа как трябва да се правят нещата. Аплодирам всичките им усилия. Те избраха правилния път и дадоха всичко от себе си. Следващата година трябва да сложат малко цвят, пристанището трябва да е пълно с лодки, но всичко върви както трябва.

За мен не е ясно как ние в Англия не можем да отделим такава сума пари за добра писта, а спонсорираме Олимпийски игри. Радвам се за Олимпиадата и искам медали, но за съжаление, ние сме най-добрите в света, когато трябва да се обърнем с гръб и да правим деструктивна критика. Аз знам за всичко, което бе написано около моите коментари, но не ми пука. Според мен, някои трябваше да излезе и да каже: Момчета, направихме всичко погрешно".