Босът на Макларън Мерцедес Рон Денис смята, че новият пилот на тима на тима Хейки Ковалайнен е станал съвсем нов човек, откакто дойде при сребърните стрели.

Финландецът пристигна в британския тим след тежък старт на кариерата си в Рено и според Денис петото място в Мелбърн и третата позиция в Малайзия са добър атестат за неговото развитие.

„Хейки е човек, който бе систематично разкъсван през миналия сезон, а ние систематично събрахме силите му. Дайте му още три състезания и той ще направи много проблеми на Люис”, заяви Денис.

„Хамилтън знае това и двамата се шегуват постоянно. Надявам се, когато нещата станат конкурентни между пилотите, тогава да се запази хармонията между тях”, добави шефът на Макларън.

„Интересно е как това момче загуби мотивацията си и (в Рено) бе подведено в грешната посока за това как трябва да се подготвя физически. Но трябва да поздравим Мартин Уитмарш и момчетата, че анализираха всички потенциални кандидати и поеха риска.”

„Ние следвахме модели. Дали пилотът има умения? Кой беше в най-добрият тим? Когато наблюдавахме тези критерии, Ковалайнен бе далеч от вариант за наш пилот. Тогава, когато поговорихме с него, видяхме този поглед в очите, който ти казва, че ако си върне самочувствието, той ще постига успехи”, разясни Денис.