„Присъдата е истински шок за нас”, това заяви шефът на МакЛарън Рони Денис. Всички точки за сезона на „сребърните стрели” са отнети, това решение бе взето на днешното заседание на съвета на Световния автомобилен шампионат.

Санкцията касае класирането при конструкторите, където МакЛарън ще продължи с нулев актив. От ситуацията „сухи” излизат пилотите Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които няма да бъдат наказани. Техният точков актив се запазва, което означава, че те продължават битката за първото място в шампионата. Английският тим обаче ще трябва да заплати глоба от 100 милиона евро.

„Не мога да разбера, с какво сме заслужили да бъдем наказани и защо реномето ни бе разрушено по този начин. Световният съвет взе показания от Хамилтън, Алонсо и Педро де ла Роса, в които пилотите категорично твърдят, че в МакЛарън не са използвани информации от Ферари”, заяви Денис.

„Най-важното обаче е, че този уикенд ще се състезаваме и ще продължим да го правим всеки сезон. Имаме най-добрите пилоти, най-добрата кола и намерението да спечелим шампионата”, категоричен бе босът на МакЛарън.