Бившият състезател на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо не смята, че щеше да се намира в по-добро положение, ако беше отхвърлил предложението на Рено през миналия сезон. Австралиецът разкри един от големите си мотиви да напусне „биковете” – липсата на отчетлив прогрес вече години наред.

29-годишният Рикиардо още преди края на сезон 2018, че поема по нов път. Той се опасяваше и от нарастващото влияние на Макс Ферстапен в отбора, който очевидно беше лансиран като фаворит. Австралиецът смята, че има далеч по-добри изгледи за атака на титлата с Рено през 2021 година, когато ще настъпят значими промени в спортните и техническите регулации.

„Хората често ми казват: „Погледни Макс, той е на подиума, а ти дори не си близо.” Знаете ли обаче какво е това? Няма да го кажа просто за да упреквам Ред Бул, но те правят абсолютно същото, което правеха и преди 5 години”, заяви Рикиардо.

„Миналия сезон по това време на годината имахме спечелени три състезания, сега взеха първа победа в Австрия. Така че не бих бил по-добре, ако бях останал при тях. Това също е другата ми гледна точка: освен ако не караш за Мерцедес, като пилот никога не можеш да бъдеш напълно доволен, защото Мерцедес доминира. Със сигурност не съжалявам за трансфера си в Рено”, добави Рикиардо.