Отборът от Формула 1 Рено няма да позволи на бившия световен шампион Фернандо Алонсо да „извива ръцете” на тима по време на преговорите. Опциите на испанския пилот се изчерпват и за момента именно Рено изглежда като най-добрия вариант за него. Тойота вече потвърди, че има договор с Тимо Глок, шампион в GP2 и там няма място за Алонсо.

В Рено са наясно с това и затова вече могат да си позволят лукса да притиснат испанеца и неговия щаб. Освен думата на Флавио Бриаторе, във френския отбор се слуша и волята на президента Карлос Госн, който не е много щастлив от привличането на Алонсо.

Според Госн, брилянтен мениджър и бизнесмен, не си струва Рено да хаби толкова усилия за услугите на доскорошния пилот на МакЛарън, само за да му послужи отново като трамплин към някой по-богат тим след година.

Затова Карлос Госн е отправил ултиматум на Алонсо – или подписва договор за три години, или изобщо няма да кара за Рено. Слуховете твърдят, че голямата цел на Алонсо е през 2009 година да премине във Ферари, тъй като тогава изтича контрактът на настоящия световен шампион във Формула 1 Кими Райконен с „черните кончета”.

Все пак Фернандо ще може да избира между Ред Бул, Супер Агури, Хонда и Форс Индия.