Отборът от Формула 1 Рено очаква с отворени обятия световния шампион Фернандо Алонсо да се завърне. Въпреки че застават зад испанеца, от тима признаха, че фаворит за спечелване на титлата тази година е Люис Хамилтън. Алонсо изостава на четири точки от Хамилтън, и е на три пред Кими Райконен.

Спортният директор на Рено Стив Нилсен заяви: „Очевидно преднината на Хамилтън е само четири точни, но ако Люис не претърпи някакъв сериозен проблем, ще стане шампион.”

„В наши дни, по начина, по който се разпределят точките, четири точки са много…Бих искал Фернандо да спечели, но вярвам, че тези четири точки ще са достатъчни на Люис,” добави той.

Идентично мнение изказа и шефът на техническия екип в Рено Алан Перман. „За съжаление на Фернандо ще му е трудно да стигне до титлата. До средата на сезона си мислех, че ще може отново да спечели, но изглежда този път ще бъде Люис. Фернандо е страхотен, но преживя един труден сезон. Чувства се като риба на сухо. Когато се присъедини към МакЛарън си мислеше, че всичко ще е фантастично и розово, но очевидно не се получи,” коментира Перман.