Топ пилотът на Ферари Кими Райконен прекара последните няколко дни в подготовка за втория старт от сезона във Формула 1 на пистата „Сепанг” в Малайзия.

„Отседнал съм заедно със семейството си и някои близки приятели на един остров близо до брега,” заяви Райконен пред официалния сайт на Ферари.”Очакват ни две много натоварени седмици със състезанията на „Сепанг” и „Сахир”. За да съм подготвен добре, си давах кратка почивка след тестовете, въпреки че трябва да отбележа, че в Малайзия е наистина горещо: почти като във финландска сауна, но по 24 часа в денонощието! Поиграх малко тенис и прекарах известно време във фитнес. Но сега се чувствам наистина пълен с енергия. Състезанието в Мелбърн вече е в историята. Но никога няма да забравя как се чувствах на финала и знамената на феновете, и радостта на отбора. Отпразнувахме го подобаващо.”

Въпреки всичко, съмненията относно редовността на двигателя на Ферари-то все още са на дневен ред. „Има някои притеснения по този въпрос. Имаше изтичане на вода в заключителната част от състезанието и от отбора ми казаха да намаля скоростта, като написаха на таблото „Олхади”, защото радиото не работеше, заради повреда на кабела. Оттогава двигателят непрекъснато се проверява и направихме няколко симулации. Сега данните са при техниците.”

„Надяваме се, естествено, че двигателят ще изкара този уикенда и няма да ни се наложи да го сменяме преди квалификациите, защото искаме да сме в добра позиция. Ако се наложи смяна, ще ни стане много трудно, тъй като ще стартираме с 10 позиции назад. Но при всички случаи ще дадем най-доброто от себе си.”