Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен призна, че Ферари трябва да подобри още повече представянето си през новия сезон, въпреки впечатляващите времена по време на предсезонните тестове.

Новият болид на скудерията F2008 бе един от хитовете по време на тестовете, след като бе представен официално през миналия месец, а Райконен бе страхотен през миналата седмица в Бахрейн, давайки с две секунди по-бързо време от миналогодишното си време, с което спечели пол-позишън.

„Тестовете минаха отлично. Тази сесия показа малки проблеми с новия F2008. Ние искахме да опознаем по-добре колата и направихме точно това. Това е отличен старт за Ферари”, заяви финландецът пред „Газета дело Спорт”.

„Имаше някои важни подобрения, а с новите подобрения ще се представим още по-добре. Подобрихме колата в много аспекти и сега очакваме с нетърпение новата аеродинамика, която ще изпробваме по време на тестовете на Монтмело.”

„Ще се изправим срещу своите съперници и знаем на какво сме способни. Очевидно е, че трябва да подобрим още повече своето представяне, но за мен лично сега е по-лесно, отколкото през 2007 година. По време на първия старт за сезона в Мелбърн, ще знаем къде се намираме в сравнение с другите тимове”, каза още Райконен.