Заседанието на Апелативния съд, който ще разглежда жалбата на МакЛарън срещу действията на стюардите по време на Гран При на Бразилия, ще се състои на 15 ноември, съобщиха от ФИА. Решението на стюардите да не накажат БМВ Заубер и Уилямс направи Кими Райконен шампион. Ако това решение бъде променено, и пилотите на двата тима бъдат дисквалифицирани обаче, финландецът ще загуби титлата, и тя може да отиде в ръцете на Люис Хамилтън.

Техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг е отбелязал, че температурата на горивото на пилотите на БМВ Заубер и Уилямс е била извън границите на определеното. Интересното е, че за съпоставка се използва измерената температура на въздуха по данни на Formula One Management, а шефът на организацията Бърни Екълстън обяви, че те не могат да служат за точна информация.

„Formula One Management е комерсиална компания, ние нямаме никакво отношение със стюардите и с правилника на ФИА,” заяви Екълстън. „Нашите данни не могат да служат като основа за установяване на нарушения.”

Делото се усложнява и от това, че съществуват два протокола за промяна на температурата на въздуха по време на бразилския старт – единият от Formula One Management, другият от метеорологичната служба Meteo France, а данните в двата протокола се различават.