Световният шампион Кими Райконен (Финландия) с Ферари беше най-бърз във втората свободна тренировка във Валенсия преди неделното състезание от Формула 1 за Гран при на Испания.

Пилотът на Ферари записа най-бърза обиколка от 1 минута, 39.477 секунди на новата писта около валенсианското пристанище, изпреварвайки само с 0.020 секунди испанския пилот Фернандо Алонсо с Рено.

Дженсън Бътън (Великобритания) с Хонда записа трето време с 1:39.546 минути, а четвърти в подреждането след последните обиколки беше бразилецът Фелипе Маса с най-добро време от 1:39.678 минути.

Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън (Великобритания) с Макларън записа пето време с 1:39,712 минути, нареждайки се пред съотборника си Хейки Ковалайнен с 1:39,954 минути.

Формула 1 ще направи своя дебют на 5,440-километровата писта във Валенсия при температури подобни на тези в петък. На тренировките влажността беше висока, а градусите достигаха 30.

В събота са квалификациите, в които първите трима в индивидуалното подреждане Хамилтън, Райконен и Маса ще се борят за пол-позишън.