"Хаас" стана първият отбор от Формула 1, който представи болида си за предстоящия сезон 2020.

Американският тим, който показа в социалните мрежи и в официалния си сайт задвижваната с двигател на "Ферари" модификация VF-20, се завръща към традиционните си цветове в сиво, червено и черно след трудната предишна кампания в черно и златисто.

"VF-20 трябва да постигне това, което не успяхме с предишната ни машина", коментира директорът на отбора Гюнтер Щайнер.

"Миналият сезон определено беше разочароващ и стъпка назад, но се надявам да сме си взели поуките и вярвам, че ни предстои по-добра година", допълни Щайнер.

Пилотите Ромен Грожан (Франция) и Кевин Магнусен (Дания) ще изпробват новата кола на официалните тестове в Барселона от 19 февруари.
"Очакваме с нетърпение тестовете, в които VF-20 ще направи дебюта си на пистата. Надяваме се да направим достатъчно обиколки, да постигнем стабилност и да имаме необходимата скорост, за да бъдем напълно готови за началото на сезона. Целта ни е да печелим редовно точки през 2020 година", каза още Щайнер.

"Хаас" завърши на девето място от десет отбора през сезон 2019 с едва 28 точки от 21 състезания. Година по-рано тимът финишира пети в класирането при конструкторите.
Новата кампания стартира в Австралия на 15 март.