След като по-рано през сезона директорът на Формула 1 Бърни Екълстоун намекна, че ще има два нови отбора в шампионата от 2015 година, първият от тях вече официално стана факт. Собственикът на компанията за машинни инструменти CNC Джийн Хаас потвърди, че Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) е завършила процеса по приемане на неговата кандидатура.

Бизнесменът, който може да се похвали със собствен тим и в НАСКАР, най-вероятно ще сключи договор за техническо партньорство с Ферари.

„Очевидно сме много доволни. Това е вълнуващ момент за мен. Точно сега наистина тежката работа започва“, заяви Хаас. „Предизвикателството е да поставим болидите си на стартовата решетка.“

Пилотът Курт Буш, който кара за Стюърт-Хаас Рейсинг в НАСКАР, сподели, че би се радвал да участва в процеса, макар че е твърде възрастен, за да се пуска във Формула 1. „Ще е невероятно трудно, Хаас е нясно с това“, коментира 35-годишният състезател. „Той обаче е сериозен. 40 милиона долара за аеродинамичен тунел не се дават току-така, не и ако не си сериозен относно автомобилните състезания. Най-важното е феновете да ни подкрепят и да се опитат да дадат на Формула 1 още един шанс“, допълни Буш.