Въпреки че отборът на Мерцедес е наказан да не участва в тестовете на новите гуми за Формула 1, от Пирели ще им предоставят данните от „Силвърстоун“.

През трите дни на пистата във Великобритания състезателните пилоти ще могат да участват, но само при положение, че тестват подобрения продукт на италианския доставчик. По принцип събитието се организира за по-младите им колеги, а Мерцедес бяха наказани да не участват заради извършването на нелегални тестове за Пирели по-рано през сезона с болида си за 2013 година.

„Ще дадем на всички отбори едни и същи данни, така че всички ще разполагат с информация“, заяви директорът по моторните спортове в Пирели Пол Хъмбъри, който обаче подчерта, че тимът на германския автомобилен концерн със сигурност пропуска от неучастието си в тестовете.

„Отборите имат много ясна програма, която да следват. Те трябва да правят това, което ние искаме от тях. Ще използват болидите от миналата година с настоящите твърди и медиум гуми, плюс прототипен вариант на твърдите смеси.“

„Мерцедес има доста данни от тестовете през миналата година. Щеше да е полезно за тях да участват, но нямат право“, добави Хъмбъри.