Тимът на Макларън Мерцедес потвърди, че финландския пилот Хейки Ковалайнен ще партнира на Люис Хамилтън през следващия сезон.

Испанецът Педро де ла Роса ще остане в тима като трети пилот, докато Гари Пафет ще помага на Де ла Роса, когато е необходимо. Мартин Уитмарш заяви: "Ние имахме няколко варианта пред себе си, но както винаги искахме да се уверим, че ще имаме най-добрите пилоти, а аз смятам, че Люис и Хейки ще направят страхотна комбинация. И двамата направиха страхотен сезон като новобранци, а освен това показаха страст за победа и желание да бъдат най-добрите. Хейки ни направи страхотно впечатление, а представянето на Люис беше невероятно и говори само за себе си. Аз съм уверен, че те ще се надпреварват на пистата и ще работят добре и извън пистата. В допълнение с Педро, който остава нашият основен тест-пилот заедно с Гари, ще имаме много силен тим. Така че очакваме с нетърпение 2008 година”.

26-годишният Ковалайнен, който направи дебюта си във Формула 1 за Рено през изминалия сезон, заяви: „Много се радвам, че се присъединих към Макларън Мерцедес! Досега съм раздавал винаги за моя тим и съм наистина развълнуван за следващия сезон. Като финландец, за мен е чест да тръгна по стъпките на Мика и Кими. Не съм прекарвал много време с Люис, но от това, което знам, съм убеден, че ще работим добре заедно и ще дадем най-доброто от себе си”.