Отборът на Макларън във Формула 1 официално потвърди, че Дженсън Бътън остава сред титулярните пилоти за следващата кампания. Това означава, че 35-годишният британец ще запише своя 17-и сезон в шампионата.

През последния месец неяснотата около бъдещето на ветерана породи подозрения, че той може и да прекрати кариерата си. Отделно от това неудачите на партньорството с Хонда също можеха да предизвикат подобно решение.

Днес обаче стана ясно, че Макларън е решил да не се възползва от опцията да терминира контракта на Бътън година преди края му и така той ще продължи да бъде съотборник на Фернандо Алонсо.

„През последния месец мислих доста и не е тайна, че в даден момент бях раздвоен относно бъдещето си“, каза Бътън. „В Макларън съм вече 6 сезона и в този период опознах Рон Денис много добре. Той и аз имахме няколко много добри разговора през последните седмици и в тях ми стана ясно, че Рон е крайно мотивиран и напълно готов да води отбора през сегашните трудности по пътя към бъдещи успехи.“

„Това ми дава увереност и по тази причина той и аз решихме да продължим нашето партньорсство. В момента, в който взех това решение, ми стана ясно, че съм постъпил правилно“, добави световният шампион за 2009 година.