Пилотът на Мерцедес Нико Розберг заяви, че неговият отбор ще трябва да бъде изобретателен при настройките на автомобила за Гран При на Китай поради характеристиките на трасето.

Лидерът в класирането при пилотите, който днес се отчете с второ и трето време съответно в първата и втората свободна тренировка, сподели, че основното му притеснение е свързвано с бързото износване на предните гуми.

„Тук в Китай е уникално. Обикновено имаме проблеми с износването на задните гуми, но тук ще се борим с предните. Има толкова много дълги завои: просто чакаш и чакаш, и чакаш виражът да свърши. Доста енергия се използва за адаптирането към тази ситуация. Трябва да бъдем креативни при настройките, защото грейнингът може да бъде много лош.“

„Изглеждаме добре откъм представяне, темпо в една обиколка и дълги серии. Другите отбори обаче ни следят и ни притискат, както видяхме с Фернандо Алонсо днес. Мисля, че моят основен съперник за победата ще бъде отново съотборникът ми, така че чакам с нетърпение следващата вътрешна битка“, заключи Розберг.