Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда заяви, че шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун едва ли повече ще може да нарече Себастиан Фетел „скучен“. Според австриеца победата на пилота от Ферари в Гран При на Малайзия е добра за цялостния имидж на спорта.

Това бе второто състезание на германеца, откакто смени Ред Бул със „скудерията“ между кампаниите, а той се пребори за първото място с пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Случилото на „Сепанг“ подтикна Лауда да припомни думите на Екълстоун, който определи настоящия шампион Хамилтън за най-добрия в историята заради способността му да предизвиква емоции у феновете. „Казах на Себастиан: и ти трябва да правиш така... Това е работата на световния шампион“, заяви тогава Екълстоун.

„След състезанието отидох при шефа на Ферари Маурицио Аривабене и го поздравих от сърце“, каза Лауда. „Той вече е конкуренция, а колкото повече конкуренция има, толкова по-добре. Ако Ферари продължи да печели, то тогава Бърни Екълстоун няма да може да се оплаква от Фетел. Фетел вече не е скучен. Този резултат е много добър за цялостния имидж на Формула 1“, допълни легендарният австриец.