Звездата а Ферари Себастиан Фетел беше наказан с 3 позиции заради препречването спрямо Карлос Сайнс-младши (Рено), което извърши в хода на съботната квалификация за Гран При на Австрия. Така вместо да бъде непосредствен зад двата болида на основния конкурент Мерцедес, германецът ще потегли от 6-ата позиция.

Инцидентът между Фетел и Сайнс се случи към края на втория етап от битката за позиции. Испанецът се бореше да постави бърза обиколка и беше на път да постигне най-добрия си резултат за следобеда. В даден момент пилотът на Рено застигна Ферарито на Фетел и трябваше да прави рискова маневра с излизане извън трасето, за да избегне удара. Въпреки случилото се, и двамата състезатели се добраха до Q3.

„В крайна сметка това не промени чак толкова много квалификацията ми”, коментира Сайнс, който ще стартира т 9-о място. „Докара повреди по предното крило, което очевидно струва пари и труд, за да бъде поправено. Сега не знаем дали то ще продължи да работи по същия начин, както досега. Као цяло обаче квалификацията ми не бе много засегната.”

„Мисля, че Фетел просто не ме видя. Определено не го направи нарочно. Явно не са го предупредили по радиото”, допълни Сайнс.

Не пропускайте 9-ия кръг на Ф1 за сезон 2018 – Гран При на Австрия можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA от 16,10 часа. Коментарното студио пък стартира в 15,30.