Тимът на МакЛарън ще се изправи пред нови изслушване днес по случая с шпионския скандал свързан с незаконно придобитата информация от Ферари през миналия сезон на Формула 1.

Оборът на Люис Хамилтън бе изхвърлен от надпреварата при конструкторите и бе глобен 50 милиона евро през септември заради притежанието на доклад от 780 страници с поверителна техническа информация на Ферари.

ФИА продължава разследването, за да се увери, че въпросната информация няма да бъде използвана от МакЛарън при конструирането на болид 2008.

Ако все пак се окаже, че това вече е направено, една от възможните санкции пред Хамилтън и компания е предварително отнемане на точки за новия Шампионат.

Група от независими експерти, както правни, така и технически, посетиха официалната квартира на МакЛарън по време на работа миналия месец, за да проучи и оцени дизайна на новата кола преди началото на новата надпревара.

Съветът на ФИА ще разгледа доклада подготвен от експертите днес в Монако и ще трябва да излезе със становище по казуса – а именно, дали ще налага допълнителни наказания.