„За“ или „против“ даването на заповеди към пилотите от Формула 1 от бокса за размяна на позициите на пистата, това бе една от водещите теми, разнищени в предаването предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 Токшоу“ .

Водещият Иван Петков, заедно с гостите му Траян Сарафов и Мико Теплалов дискутираха по темата, като за бъде дебатът максимално коректен, преди началото бе излъчен любопитен репортаж по темата.

„Всеки от нас обича спорта и иска да гледа състезания, в които да печели най-бързия. Понякога обаче не всичко е приятно за гледане. Състезанието в Русия бе от тези негативни примери. Всеки път когато двама съотборници разменят позициите и това става със заповед към единия, това никога не изглежда добре, но то се случва и е част от спорта. Такива неща се наблюдават и при разпределяне на местата в челото, в средата и в дори в края. Темата е деликатна и е редно да видим всички гледни точки“, започна Сарафов.

„Не знам дали ще се стигне до ситуация Люис да помага на Ботас, но това ще бъде любопитна ситуация. Ботас знае какво трябва да се прави. Това, че бе разочарован е нормално. Чувството, което остана у мен, след като чух комуникациите му е, че той не е очаквал да му отнемат победата по такъв начин“, каза Теплалов.

Целият разговор по интересната тема може да видите в прикаченото видео.