Световният шампион във Формула 1 за 1997-а година - Жак Вилньов, отново "захапа" Даниел Рикардо след финала на Гран при на Канада.

Двамата влязоха в словесен сблъсък, след като бившият пилот постави под въпрос присъствието на австралиеца в спорта, заявявайки, че от години не постига нужните резултати. На свой ред пилотът на РБ Виза отговори остро. Той обяви думите на Вилньов за глупости и ги отдаде на множество удари по главата, докато играе хокей.

„Реакцията му беше на лично ниво, а той е ролеви модел. Всички тези 20 пилоти са топ нивото и са отговорни за думите си. Отговорите им трябва да са професионални. Деца те слушат. Не може да минаваш на лично ниво“, коментира Вилньов след надпреварата в Монреал.

„Радвам се да науча, че съм си удрял главата твърде често, играейки хокей. Но в крайна сметка пилотите ги критикуват. Трябва да си по-дебелокож, аз го жегнах, но това се отрази добре на карането му. Не е достатъчно обаче, трябва повече. Напрежението е върху него. Огромен натиск върху раменете му, който проработи. Направи един добър спринт в Маями и една добра квалификация – това не е достатъчно за един цял сезон. Трябват му повече добри резултати“, допълни световният шампион.

Канадецът бе категоричен, че стои зад думите си от навечерието на уикенда в Монреал. Той заяви, че Рикиардо вече няма място във Формула 1, не се справя и трябва да отстъпи мястото си на някой по-млад състезател.

„Този уикенд беше бърз, но един пилот е толкова добър, колкото са последните му няколко резултата. Трябва му същото и през следващите състезателни уикенди“, каза Вилньов.