Макс Верстапен е фокусриан върху неделното състезание на "Спа". Нидерландецът ще стартира с 10 места наказание в Гран При на Белгия, а в петъчните тренировки записа първо и трето време.

„Опитахме доста неща. Обикновено в Спа има първи и трети сектор сектор три, където се иска максимална скорост. Все още има и много дълъг среден сектор, където се иска скорост в завоите. Затова все още е много трудно да се намери правилният баланс“, каза Верстапен.

„Опитваме няколко неща, за да видим кое е по-добро. Разбира се, сега ще го разгледаме в данните и ще го анализираме. Започнахме доста позитивно денят, макар че втората тренировка може би не беше толкова добра. Имаме няколко неща, които да разгледаме заради всички промени, които направихме“, обясни пилотът на Ред Бул Рейсинг.

„Надяваме се, че ще можем да съберем всичко заедно за състезанието. Знам, че трябва да започна малко по-назад с наказанието си за двигателя и да се опитам да оптимизирам всичко. Естествено, винаги искаш добра квалификация, но най-важното е състезанието. Заради това ще се съсредоточим върху него“, завърши Макс Верстапен.