Макс Верстапен е втори в генералното класиране на Формула 1 след шест надпревари от сезон 2020. Пилотът на Ред Бул обаче обясни днес на пистата Спа-Франкоршамп, че това е резултат от по-добро от очакваното представяне. Според него тимът на Мерцедес продължава да е с по-добро темпо, екипът от Милтън Кийнс е в ролята на догонвация.

„Ако гледаме чистата скорост, и двамата (пилоти на Мерцедес) би трябвало да са пред мен в шампионата. Разбира се, Валтери [Ботас] имаше едно отпадане, аз също. Е, не съвсем – той финишира извън точките заради спукана гума. По-точно е, че завърши без точки. Това бе малшанс за него (в Англия), а за мен в първото състезание. Но ние със сигурност постигнахме повече от очакваното, след като съм втори в генералното класиране след няколко надпревари, а Мерцедес според мен има повече скорост. Освен това смятам, че винаги използвахме на максимум възможностите си.“

„И аз, и отборът не сме тук, за да се борим за второ или трето място. Искаме да се борим за титлата. В момента обаче се налага да приемем ситуацията, а тя е, че реално не сме в състояние да ги предизвикаме“, каза Верстапен.

Да, на хартия изглежда, че имаме шанс, но ако погледнете чистата скорост, то ние сме твърде бавни. Понастоящем разчитаме на Мерцедес нещо да не им се получи, за да спечелим състезание. Все още имаме много работа за вършене. Очевидно е, че Мерцедес са извадили сериозно представяне от двигателя си. Ние сме по-назад. Сега просто се стараем да си вършим възможно най-добре работата. Всички това правят, разбира се. Те все още са доста напред, но ние не се отказваме. Мисля, че това е манталитетът на отбора – винаги се борим и използваме всяка възможност, която ни се предостави.“

Според нидерландския пилот догодина едва ли ще има големи промени, тъй като колите са замразени и няма да претърпят съществено развитие. Той обаче чака 2022 г., когато автомобилите ще бъдат конструирани по новите технически правила.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.