През последните дни Макс Верстапен стана обект на много критики след слабото си представяне в Гран При на Унгария. Там нидерландецът се удари в Люис Хамилтън и в крайна сметка завърши пети, но лошо впечатленеи направи държанието му и разговорите на висок тон по радиото с отбора.

Мнозина отдадоха случилото се на онлайн състезанията, като Макс участва в такова до 3 часа през нощта преди състезанието в Унгария. По-късно през седмицата Хелмут Марко каза, че са говорили и са се разбрали Верстапен вече да не играе онлайн до толкова късно по време на състезателни уикенди. Докато пилотите и отборите се приготвят за следващото състезание, а именно това на "Спа", пилотът на Ред Бул отговори на критиките.

„Да, карах (онлайн) до 3 сутринта. Това не е нещо ново за мен и също така е нещо много важно в живота ми. Разговаряхме по въпроса и аз казах: „Няма нужда да се притеснявате, скоро няма други състезания“, но не са ми налагали забрана или каквото и да е. Аз не им казвам какво да правят в личното си време през състезателен уикенд, същото важи и за мен. Спечелил съм три титли – мисля, че знам доста добре какво мога и какво не мога да правя“, заяви Верстапен

„Винаги съм много твърд със себе си относно това какво е позволено при всичко, което преживявам във Формула 1. А така се говори, когато не спечелиш състезанието. Тогава идват укори като „а, стоял си до 3 сутринта“, все едно съм с килограм над нормалното тегло. Винаги може да се измисли нещо и да се търси причина защо не си спечелил. Но на Имола например победих и в двете надпревари, така че за мен всичко това не е нещо ново. Правя го от 2015 г., така че в подготовката ми няма нещо различно“, допълни нидерландският пилот.