Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен гледа позитивно напред към следващите две надпревари във Формула 1 на Силвърстоун. Макс призна, че би се зарадвал, ако състезателният уикенд отново е дъждовен.

„Има вероятност да завали на Силвърстоун, въпреки че е лято във Великобритания. Но аз харесвам дъждовните условия и не бих отказал да завали в неделя. Това би разнообразило състезанието!“, сподели той.

Нагласата си за двата поредни уикенда на Силвърстоун Верстапен описа като позитивна и каза, че очаква състезанията с нетърпение.

„Силвърстоун е много удобна писта за състезаване. Завоите са невероятно бързи, особено Копс. През Магътс също се минава летейки на седма предавка. Това, само по себе си, звучи вече нереално. Особено щом става въпрос за квалификация. Тогава дори не натискаш спирачния педал. Само минаваш на по-долна предавка и по-ниски обороти. Важно е да уловиш правилната посока на вятъра, а за завоите, в които минаваш с по-ниска скорост е за предпочитане висок коефициент на сцепление на гумите“, обясни Макс.

Нидерландската звезда на отбора на Ред Бул постави механиците си в много сложна ситуация, след като катастрофира в 12 завой в Унгария на път към стартовата решетка. Това беше изпитание за отбора, чийто механици показаха завидна подготовка и бързо действие.

„Изгледах видеото с механиците, които работеха по оправянето на колата ми. Беше невероятно. Признавам – беше готино да видя как точно комуникират помежду си и колко координирани бяха. Дори в такава сложна ситуация! Без тяхната помощ аз нямаше да успея да стартирам в състезанието“, призна Макс.